Bygger råvare-fabrikk i Lyngen

En av de konkrete planene for neste steg for Norwegian Energy er å bygge en råvare-fabrikk i hjertet av Lyngsalpene.

I eksisterende fabrikklokaler i Nord-Lenangen, hvor det tidligere har vært produksjon av fisk, skal det renoveres og etableres en splitter ny råvare-fabrikk – tett inn til de majestetiske Lyngsalpene.

Maritime restråstoffer står sentralt når Norwegian Energy produserer framtidens energidrikk.

-Det Norwegian Energy holder på med, er framtiden. Det å ta vare på restråstoffer fra havet, og anvende råvarer fra naturen som ikke tidligere har vært i bruk, er framtidsrettet og ekstremt spennende, sier Dan-Håvard Johnsen – ordfører i Lyngen kommune.

Fiskeskinn fra Finnmark

Blant råvarene som anvendes i Norwegian Energy-drikkene finner vi pulverisert fiskeskinn fra Finnmark og tare fra Lyngen.

Lyngen-ordføreren er glad for at man legger produksjonen til området hvor erfaringen og råstoffene ligger.

-For meg er det opplagt å gjøre det i et fiskerimiljø som har kompetanse om havet. Lyngen-miljøet har lang erfaring og mye kunnskap. Norwegian Energy kommer inn med et komplementerende tilbud og det backer vi 1000%, sier Johnsen.

Global suksess

Han er overbevist om at Norwegian Energy kan bli en global suksess.

– Jeg har fulgt prosessen tett i noen år. Fra de første vareprøvene og fram til i dag. Nå er det et produkt som virkelig leverer i forhold smak og innhold. Det er utrolig bra.  Det er klart at den nye tiden som kommer nå, vil kreve økologiske og sunne produkter. Det er ingen tvil som at dette vil være en vinner i dette segmentet. Jeg kan ikke se hvordan dette skal feile, sier ordføreren.

Energidrikk-produksjon sees også i sammenheng med Explorer Cruise-konseptet som utvikles parallelt av de samme folkene bak Norwegian Energy.

Lyngsalpene vil naturlig nok bli sentral også her.

-Det å ta hele verdikjeden fra produkter til opplevelse – er smart. At man gjør det i Lyngen er enda smartere, og gir en naturlig markedsføring. Å bruke den storslåtte naturen vi har for å løfte fram nye produkter er en vinn-vinn-situasjon.

-Drikker du Norwegian Energy selv?

-Jeg har smakt på de siste utgavene. Fantastisk god, skryter Dan Håvard Johnsen.