Verdens første helveganske energidrikk

Norwegian Energy er verdens første helveganske energidrikk.

-Den består av kun rene norske råvarer fra fjell og fjord. Det vil si at vi bruker kun frukter som bringebær, blåbær, jordbær, aprikos og granateple. I tillegg bruker vi marine restråstoffer. Dette kokes inn med økologisk yerbamate-te, en te-plante som inneholder koffein som siger sakte inn i kroppen. Det innebærer koffein som bruker lang tid på å renne gjennom kroppen din. I motsetning til andre typiske energidrikker, som vil pumpe opp hjerterytmen din i langt større grad, forklarer Norwegian Energy-gründer Mads Bækkelund.

Idéen kom for fem år siden, og den første versjonen ble lansert for tre år siden. Deretter har det vært flere år med prøving og testing av kombinasjoner av råvarer.

-Nå sitter smakene med en drikke vi tror kan gå globalt, sier Bækkelund.

Marin suksess

Norwegian Energy har blitt kjent for å bruke marine restråstoffer i drikkene sine. Det er blant annet dette som gjorde at Innovasjon Norge fikk troen på idéen.

Blant annet brukes pulverisert fiskeskinn fra Finnmark og tare fra Lyngen. Dette igjen skaper et godt næringsinnhold i drikkene.

-Aprikos-drikken inneholder for eksempel hele dagens dose av kollagen som du har behov for. Marint kollagen gir mykere og bedre ledd, og kan gi bedre negler og tykkere hår. Dette er EU-godkjente påstander, og det er også dette som gjør vi tror dette kan bli en global suksess, sier Bækkelund.

-Hvem er den typiske Norwegian Energy-drikkeren?

– Ofte så finner du han ikke under 18 år, for ofte tenker de ikke for mye over helsen sin. Derfor er det ofte mennesker som er over 18 år og har våknet litt opp og tar vare på helsen sin. Vi satser på de som er primært fra 18 til 30, men alle er naturligvis velkomne til å velge et sunt norsk alternativ.

Globalt marked

Globalt er energidrikk-markedet enormt, og alle mulige målgrupper anvender det som en oppkvikker i løpet av dagen.

Ta håndverkeren som eksempel. Når de skal ha seg en lunsj, har de ofte lett for å plukke med seg en syntetisk oppkvikker for å komme seg gjennom dagen med hardt fysisk arbeid. Disse menneskene tror jeg definitivt vi kan få med oss, da de ofte vil kjenne effekten på kroppen hvordan renere energi fungerer for dem.

Den er en global megatrend at folk tar mer vare på seg selv, og verden blir mer og mer opptatt av helse og naturlige råvarer.

-Se på Midt-Østen, hvor det er et overforbruk av sukker. Det er ikke uvanlig med spise-skjeer med sukker i teen. Det bygger ned immunforsvaret ditt og kan gi deg høyt blodtrykk. På et tidspunkt må noe skje. Ved å gå over til Norwegian Energy slukker du tørsten og får energi. Så det er egentlig bare å bytte med en gang, smiler den offensive gründeren Mads Bækkelund.